PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
SVIJET

Je li ostvariv dan BEZ POGINULIH U PROMETU na cestama diljem Europske unije? Ili je to samo vizija, još jedna od mnogih želja bez pokrića – uostalom, kao i mnoge, do sada viđene vizije i želje o smanjenju broja poginulih u prometu na cestama.
Nenad Zuber i Goran Tratnjak, rujna 2018.

Međunarodni stručni skup pod nazivom PIN Talk ove je godine održan u Hrvatskoj 1. prosinca 2017. u amfiteatru Ravnateljstva policije u Zagrebu. Ovogodišnji stručni skup visoke razine o sigurnosti cestovnog prometa bio je na temu: POVEĆANJE SIGURNOSTI BICIKLISTA I MLADIH SUDIONIKA U PROMETU.
Nenad Zuber, prosinca 2017.

Cijeli svijet planira svoju prometnu politiku (budućnost), pa naravno, posve je logično da je i Europski Parlament donio  Rezoluciju o cestovnoj sigurnosti  za razdoblje od 2011. godine do 2020. godine, a što se poklapa s globalnom kampanjom Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa.
Nenad Zuber, veljače 2012.


Skupština UN-a usvojila je tekst o proglašenju Desetljeća djelovanja za sigurnost cestovnog prometa (2011-2020) s ciljem smanjenja smrtnosti i ozljeđivanja koje su posljedica prometnih nesreća. Dekada akcije nastavak je kampanje Make Roads Safe
Nenad Zuber, listopada 2010.

Prva UN-ova globalna ministarska konferencija o cestovnoj sigurnosti pod nazivom Vrijeme je za akciju, održana je u studenome 2009. godine u Moskvi. Značaj konferencije potvrđena je sudjelovanjem ministara odgovornih za sigurnost cestovnog prometa iz više od 70 zemalja, kao i lidera međunarodnih, regionalnih, vladinih i nevladinih...
Nenad Zuber, siječnja 2010.

Kada se govori o poginulim osobama, često se govori u apsolutnim mjerilima, što je ponekad pogrešno i daje krivu sliku. Svjetska je zdravstvena organizacija (WHO) ove godine predstavila sveobuhvatno izvješće o stradavanju u cestovnom prometu za 2007 godinu za sve ...
Goran Tratnjak, prosinca 2009.

Jeste li ikada razmišljali o tome kolika je vjerojatnost smrtnog stradavanja prilikom putovanja bez obzira na prijevozno sredstvo? Zasigurno niste ...

Goran Tratnjak, studenog 2009.


Godina 2007. proglašena je od strane Ujedinjenih naroda godinom poduzimanja mjera koje moraju doprinijeti povećanju razine globalne sigurnosti u prometu na cestama. UČINIMO CESTE SIGURNIMA je kampanja koja će se provoditi tijekom cijele...
Nenad Zuber, ožujka 2007.

Kako to rade drugi
Kako u Sjedinjenim Američkim Državama odgovoriti na porazne statistike prometnih nesreća, posebno kada se radi o mladim vozačima. Psiholozi-istraživači Leon James i Diane Nahl, koji su još 1997. godine u kongresnoj raspravi Ministarstvu prometa predložili model cjeloživotnog vozačkog osposobljavanja, u svojoj knjizi "Bijes na cesti i agresivna vožnja" odgovaraju na to pitanje.
Ivan Smoljan, prof.

Naše web-stranice poslužile realizaciji radijske kontakt emisije međunarodnih (stručnjaka) eksperata za sigurnost u cestovnom prometu.
Vladimir Benceković

SARTRE 3
SARTRE3 ( Social Attitudes to Road Traffic Risk in Europe) je međunarodno znanstveno istraživanje stajališta društva u svezi s rizicima vozača u cestovnom prometu Europe.
Nened Zuber i Ivan Smoljan

U Rovinju, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stipe Mesića i pokroviteljstvom ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa gospodina dr. sc. Dragana Primorca, održan je 19-i svjetski kongres SAFEX 2004.
Nened Zuber

Cetvrti tjedan cestovne sigurnosti
Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije WHO (World Health Organization) stradavanja u prometu su 1998. godine bila na devetom mjestu od deset najdominantnijih svjetskih bolesti ili ozljeda koje dovode do skraćivanja života ili smanjenja kvalitete življenja (bolesti srca i krvnih žila, bolesti zbog debljine, rak, bolesti zbog pušenje, HIV i AIDS i drugih).
Nened Zuber
POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2019. godine. Sva prava pridržana.