PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
CRTICE IZ PROŠLOSTI
1420. - vozilo pokretano snagom mišića, kombinacija kotača, valjka ...;
1600. - vozilo pokretano snagom vjetra (2 jedra), kapaciteta za 28 osoba;
1769. - James Watt je usavršio parni stroj;
Nenad Zuber, prosinca 2011.

toyota
Iz ljudske perspektive, 60 je godina puno. To može posvjedočiti svatko tko je rođen sredinom 20. stoljeća. Iz perspektive autoindustrije, 60 je godina ravno vječnosti! Iako sam godišnjak samo s najnovijim generacijama Toyotinih terenaca, u koje sam se „zaljubio“ na prvi pogled, nikad si nisam mogao ...
Goran Tratnjak, rujna 2011.

Pretražujući stare slike vezane za promet, gledajući registarske oznake vremešnih ljepotana koji, ako su još u voznome stanju, danas nose ponosno naziv oldtimeri, zapitao sam se koje je godine su „stare“ registarske pločice na automobilima „H“ – tada oznaka Republike Hrvatske zamijenjene s „novima“ koje...
Nenad Zuber, travnja 2011.

Autocesta otkrila rimske miljokaze
Slovenski arheolozi pronašli su dva miljokaza iz vremena staroga Rima na trasi buduće autoceste Ljubljana - Zagreb u sklopu istraživanja arheoloških nalazišta koja će biti uništena njezinim završetkom.
Nenad Zuber

Aktivni čimbenici sigurnosti na automobilu su uređaji, oprema i tehnička rješenja koja sprječavaju da dođe do prometne nesreće, dok su pasivni čimbenici sigurnosti oni koji, ukoliko eventualno do nesreće dođe, umanjuju posljedice te nesreće. Danas je nemoguće kupiti automobil, a da nema ugrađene upravo sigurnosne pojaseve.
Nenad Zuber

Ljubimci - tko, kada, gdje...
Jeste li se ikada upitali kako su vaši ljubimci, ili oni koje beznadno želite dobili imena i tko je i kada pokrenuo njihovu proizvodnju?
Nenad Zuber

Možda ste mislili kako se cestama vozi isključivo desnom stranom i da se oduvijek tako vozilo – jer je to tako u našoj zemlji!?
Nenad Zuber

Prva žena vozačica
U „Hrvatskom automobilnom listu“ broj 4. iz 1914.godine objavljen je tekst: Redovi hrvatskih automobilista množe se iz dana u dan, a nedavno je među njih stupila i prva žena.
Nenad Zuber

Via apia – najslavnija cesta koja je vodila u vječni grad Rim, cesta kojom su odlazile i dolazile slavne rimske legije, kojom je prošla Kleopatra ....
Nenad Zuber

Zauvijek prvi
Prva vozačka dozvola, prvi semafor...
Nenad Zuber

Proizvodnja alkometara započela je 1953. godine u Njemačkoj.
Nenad Zuber

Kako su nastale autoceste
Jeste li znali da je prva dionica autoceste otvorena još 1924. godine?
Nenad Zuber

Kako je izgledalo osposobljavanje kandidata za vozače pred četrdesetak i više godina.
Nenad Zuber

Nije li vam žao ?
Nakon proizvedenih gotovo 22 milijuna automobila toga izvornoga modela, u ljeto 2002. godine prestala je proizvodnja stare dobre VW bube.
Nenad Zuber


POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2019. godine. Sva prava pridržana.