PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
IDEJE

Kako vozim ?

Kakvog li pitanja? Naravno da vozim najbolje! Pa ja sam odličan vozač!
Doista je to subjektivna, često precijenjena predodžba o sebi kao vozaču. No, kada bi netko drugi, netko „sa strane“, drugi vozači ili pak, pješaci ocjenjivali našu vožnju – možda to i ne bi bilo baš tako!
Nenad Zuber, srpnja 2011.O ideji vozila s prednjim stop svjetlom već je pisano na ovim stranicama. Želja mi je istaknuti u kojoj je fazi danas taj projekt na kojem radim već sedam godina....
Ivo Poljak

Dobrovoljna prometna policija
Pretpostavimo da bi se moglo pronaći 20.000 ili više vozača, nekažnjavanih, ozbiljnih, zdravih, sa dovoljnim vozačkim stažem, koji bi mogli i htjeli pomagati na način da uočavaju prijestupnike u vožnji i pismeno ih (moralno i materijalno odgovorni ) prijavljuju Prometnoj policiji.
Tonko Lonza

"Moj me Tata autocestom vozio preko 100 na sat! " bile su riječi koje su sa strahopoštovanjem slušane od strane vršnjaka. Danas "sto na sat" više zvuči kao uvreda nego izraz vrijedan divljenja! Razlog ovakve promjene vrijednosnog sustava ponajviše je tehničke prirode.
Goran Tratnjak

Najvažnije mi je, prije svega, da taj rad bude «čitljiv» svim dobnim i obrazovnim skupinama, te da se isti u ovom izlaganju prepoznaju i razmisle o tome kako i oni mogu pridonijeti općem poboljšanju ovako nezavidne situacije, jer jedno je sigurno – mladi nisu jedini i isključivi krivci za sve ovo što svakodnevno doživljavaju na našim cestama.
Goran Tratnjak

Vozeći  svakodnevno ulicama Varaždina zabrinjava me što se  sve više vozača nekulturno i netolerantno ponaša vozeći svoje metalne ljubimce. Prije svega, to se ogleda u prebrzoj vožnji, nepoštovanju svjetlosne signalizacije, prometnih znakova i oznaka na kolniku.
Stanislav Hošnjak

Patent "One Foot" ili "Pedale pour accelerateur et frien"
Jedna papučica za gas/kočenje. Korištenje ove papučice omogućuje ubrzavanje i/ili kočenje kod motornih vozila.
Vitomir Tošić

Prikaz izuma: Primjena automobila sa prednjim stop svjetlom sa zadatkom smanjenja mogućnosti nastanka prometne nesreće.
Ivan Poljak

 

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2019. godine. Sva prava pridržana.