PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
MLADI VOZAČI

Slijepa roditeljska ljubav
Jeste li ikada, nakon što je vaše dijete položilo vozački ispit sjeli s njim u automobil kako biste procijenili vozi li odgovorno, sigurno, pažljivo, defenzivno…, pa mu bez straha možete dati ključeve vašega automobila?
Priredio: Nenad Zuber, srpnja 2006.

Roditelji pomozite u odrastanju svoje djece za sigurno sudjelovanje u prometu! Potrudite se i pomozite im učiti o prometu i ponašati se u prometu, jer je to pravo partnerstvo za preživljavanje. Kada god to možete, sudjelujte, ne dozvolite im da samostalno stječu prva iskustva nakon položenog vozačkog ispita. Neka vam budu pod kontrolom, u protivnom mogu lako postati žrtvom!
Priredio: Nenad Zuber

Trening sigurne vožnje
VOLITE li nekoga tko je tek položio vozački ispit, poklonite mu Trening sigurne vožnje , kako biste mu kupili vrijeme dok ne skupi dovoljno iskustva za preživljavanje u prometu.
Piše: Željko Stergar

Temeljem odredbi novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama novi vozač koji je položio vozački ispit i dobio vozačku dozvolu, osim za M kategoriju (moped), mora u razdoblju od 6 do 24 mjeseci svladati program sigurne vožnje.
Piše: Ivan Smoljan

Vozila mladih vozača
Kako su u nekim europskim zemljama označena vozila mladih vozača, vozača koji su tek položili vozački ispit i nemaju trajnu vozačku dozvolu.
Priredio: Nenad Zuber

Izvod iz "Stručne analiza o mladim vozačima u prometu s prijedlogom mjera" koju je izradila grupa autora Hrvatskog autokluba na traženje Hrvatskog savjeta za sigurnost prometa na cestama 19. listopada 1999. godine.
Izvor: Stručna analiza o mladim vozačima u prometu s prijedlogom mjera
Autori: Sinan Alispahić, Ivan Smoljan , Nenad Zuber , Vladimir Benceković

Stradavanje mladih vozača u 2002. godini
Što zapravo razumijeva pojam "mladi vozaci": to su osobe od 18 do navršene 24. godine života koje posjeduju valjanu vozacku dozvolu za upravljanje vozilom na motorni pogon.
Izvor: REPUBLIKA HRVATSKA, MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
            BILTEN o sigurnosti cestovnog prometa 2002.

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2019. godine. Sva prava pridržana.