PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
REKLI SU ...

Ivo Hrčić Samoborski,
MOBILITETI, Kataloga 1. Zagrebačkog salona autokarikature 2007. godine

Već je pokojni Sokrat rekao otprilike: Znam da ne znam puno, ali i to je puno. Tako ljudi još danas misle da znaju kako je čovjek pronašao kotač. Pogrešno misle, ali i to je puno. U svakom stablu kotača koliko hoćeš, odnosno koliko široko ih izrežeš. Kotač je stvar evolucije.
Pokreti poluga u motoru postoje u međusobnom odnosu i pokretu šake, podlaktice, nadlaktice i ramena (stap, bregasta osovina, ležajevi, zglobovi, radilica). I opet je to stvar evolucije.
Ništa mi nismo izmislili. Sve to već odavna postoji. Srebro i dušik na primjer. Ford je samo premazao staklo srebrnim nitratom i dobio retrovizor. Prije toga smo se gledali u mlaki. Ispušnu cijev imala su sva živa bića još od amebe na ovamo, uključivši i čovjeka koji je rabi svako malo, ali i to je puno. U novije vrijeme razmatra se tehnička mogućnost izvedbe automobilske ispušne cijevi sprijeda, kako bi vlasnik i vozač u svakom trenutku bio informiran kuda mu nestaje i kamo odlazi novac.
Ni Diesel, ni Daimler, ni Benz nisu izmislili naftu i benzin; i oni su samo kotačići evolucije.
Pješaci su, pak, posebna priča: prelaze prvu polovicu zebre pod zelenim svjetlom, a drugu pod kotačima. Statistički u nas jedan auto dolazi na tri i pol stanovnika, dok najmanje po jedan stanovnik dolazi pod auto, što je četvrtina po kotaču i još smo sretni ako sve ostanu zajedno I još nestašno i naivno pitaju u kojem se salonu može kupiti vozačka kultura, na lizing ili u gotovu.
Auto postaje autoritet, čuvajmo ga, dakle, ko oko u glavi dok ga još imamo! Oko, naravno.


Henry Ford

AUTOMOBIL je osnovni razlog ovakvom našem životu , jer naša zemlja nema toliko automobila zato što je bogata – već je bogata zato što imamo toliko automobila.”


Louis Renault

AUTOMOBIL je, za razliku od svih drugih stvari, za čovjeka bio i ostao – živo bice .”


Davor Domazet –Lošo
GOSPODARI KAOSA, Zagreb 2005., str. 256

…" Na barikadama su umirala francuska djeca, Gavroche je samo simbol. Nakon metaka s francuskih barikada, skala streljiva u revoluciji determinista s početka 21. stoljeća proširena je iglom, čašom i automobilom . Smrt vlastite djece je snaga determinista. Zar to nije djelo Antikrista."…


Francios Sagan

Ljubav je kao vožnja automobilom:

startaš naglo,

voziš prebrzo,

a kočiš kada je već kasno!


Poslovice o oprezu

Portugalska

Sigurni je umro od starosti, a oprezni mu išao na pogreb
Kineska Oprezna noga može svugdje hodati
Latinska Nepravedno optužuje Neptuna onaj koji dvaput doživi brodolom
Ruska Tko se dvaput osvrne, neće ništa izgubiti

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2019. godine. Sva prava pridržana.