PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Prva žrtva naleta automobila u Americi

Priedio: Nenad Zuber

Bio je prvi od mnogih. Prva osoba koja je poginula u nesreći s motornim vozilom u Sjevernoj Americi. Krajem 1900. godine na cestama u Sjedinjenim američkim državama bilo blizu 14.000 motornih vozila, a 36 osoba je umrlo od posljedica naleta vozila. 2010. godine u Americi je na cestama bilo više 246 milijuna vozila (od čega gotovo 135 milijuna automobila), a smrtno stradalih u prometu gotovo 35.000 osoba.  Prosječno, u prometu na cestama svakih 1,6 sati pogiba jedan pješak (podatak iz 2015).

13. rujna 1899. godine, kada je 69-godišnji Henry Hale Bliss, trgovac nekretninama s Manhattna, izišao iz taksija i okrenuo se pomoći suputnici, gospođici Lee, izići - na njega je naletilo taksi vozilo na električni pogon. Prema izvještajima, Bliss je od udarca pao na tlo, a taksi mu je pregazio glavu i prsa. 

Henry Hale Bliss, 1873
(13. lipnja 1830. - 14. rujna 1899.
)
Hotel San Remo

To se dogodilo predvečer oko 21 sat, na uglu 74. ulice i Central Park-a West, u New Yorku, ispred Hotel San Remo. Žurno su gospodina Blissa odvezli u bolnicu Roosevelt. Bolnički kirurg, dr. Marney, izjavio je službenicima da je Bliss prejako ozlijeđen da bi preživio. Bliss je preminuo od posljedica sudara i zadobivenih povreda u bolnici Roosevelt sljedećeg jutra oko 6:25. 

Operacijska sala u bolnici Roosevelt
Smrtovnica Henrya Blissa

Slijedećeg dana u New York Timesu objavljen je članak pod naslovom "FATALLY HURT BY AUTOMOBILE" ("Fatalno povrijeđen automobilom"), otkrivajući grozne detalje poput "zdrobljene" lubanje i prsa, kao i tračeve poput činjenice da je putnik u taksiju, koji je udario gospodina Blissa, bio David Edson, sin bivšeg gradonačelnika Franklina Edsona. Spomenuti David Edson, bio je liječnik i pokušao je pomoći unesrećenom Henryju Blissu dok je čekao da stigne hitna pomoć.

Članak iz New York Times-a

Usmrtio ga je električnim taksijem

Vozač, Arthur Smith, vozio je navodno električni taksi broj 43. Nakon nesreće je uhićen i optužen za ubojstvo. Smith je izjavio da je veliki kamion bio parkiran s desne strane ulice, pa je morao voziti što dalje od njega i tako je naletio na gospodina Blissa. Optužbe su odbačene nakon što je utvrđeno da je Blisssova smrt bila nenamjerna.

NYC električne kabine 1899. godine

Automobil vozača Arthura Smitha, kao tada i mnogi drugi automobili, bio je pokretan na električni pogon. "U kasnim 1800-ima, automobili na električni pogon bili su među najučinkovitijim i najpopularnijim vozilima na cesti", pisao je tada  David G. Allan za BBC. 

Dakle, u to vrijeme, električna taksi vozila u New Yorku nisu bila rijetkost. Samuel Electric Carriage and Wagon Company, 1897. imala je 12 "taksista" (NYC Cabs). 1898. tvrtka se preimenovala u Društvo za električna vozila i započela je s izgradnjom električnog automobila Electrobat, prvog uspješnog električnog automobila. Kompanija je do 1899. „narasla“ na sto ovih kabina, pa je bilo posve vjerojatno da je jedan od njih (navodno broj 43) srušio Henryja Bliss-a.

Položaj vozača električne kabine
New York 1899. i prometala - kočije s konjima, tramvaji i električne kabine

Godine 1900. u New Yorku je bilo više električnih automobila od onih na benzinski pogon, i to s dobrim razlogom. Oni su „bolje mirisali“ od onih koji su koristili benzin kao pogonsko gorivo. Bili su tiši i nisu zahtijevali snagu za pokretanje. Velika mana takvih kabina bila je njihova konstrukcija zbog koje vozač nije imao dobar pregled ispred vozila, pa je bilo pitanje vremena kada će se odgoditi ovakva nesreća. Svakodnevno, taksi električna vozila na kraju smjene mijenjala su baterije za svježe. Kako je godinama vozni park rastao, pa je bilo sve teže održavati vozila i organizirati zamjenu baterija. Tvrtka nije uspjela, bankrotirala je 1907. Eto, niti pred sto i više godina električna putnička vozila nisu uspjela.

Henry Hale Bliss pokopan je na groblju Cedar Grove u Flushingu u New Yorku. Danas ne postoji spomenik koji bi obilježio njegov grob.

Spomen-ploča

Sto godina kasnije, 13. rujna 1999. godine, na mjestu nesreće, na uglu 74. ulice i Central Park-a West, u New Yorku postavljena je ploča u spomen na taj događaj. Na spomen-ploči piše: Ovdje, u ulici West 74th Street i Central Park West, Henry H. Bliss sišao je s vozila te ga je udario i onesvijestio automobil uvečer 13. rujna 1899. Kada je gospodin Bliss, čovjek koji se bavio nekretninama u New Yorku, umro sljedećeg jutra od zadobivenih ozljeda, postao je prva zabilježena žrtva motornih vozila na zapadnoj hemisferi. Ovaj je znak postavljen kako bi podsjetio na stogodišnjicu njegove prerane smrti i radi promicanja sigurnosti na našim ulicama i cestama.

Pouka iz ovoga vrijedi za sva vremena. Kad sljedeći put izlazite iz vozila i još pomažete suputnici da izađe,  dobro  pogledajte nailazi li vozilo s lijeve ili desne strane. Dobro pogledajte! Pogotovo ako nailazi vozilo na električni pogon. Njega nećete čuti!

Tekst prema izvorima:
http://agraveinterest.blogspot.com/2013/09/today-marks-anniversary-of-first-auto.html
https://www.smithsonianmag.com/smart-news/henry-bliss-americas-first-pedestrian-fatality-was-hit-electric-taxi-180964852/
https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Henry_H._Bliss
http://www.bbc.com/autos/story/20130912-a-landmark-death-114-years-later
https://litzippo.com/2014/09/14/henry-h-bliss-mary-ward-the-unlucky-automotive-firsts/
https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=56303

Nenad Zuber, travnja 2020.

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.