PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Tjedna inventura
Izvor: Večernji list
Autor: Milan Ivkošić

Policajčevo upozorenje posramilo me zbog prebrze vožnje na Svetog Antu

Postao legitimni korisnik autoceste Split – Zagreb. Vraćam se ovih dana autom iz rodnih Zmijavaca u Zagreb, na pustom kolniku negdje između Šibenika i Zadra vozim desnim trakom oko 140 km na sat, dostižem neki bijeli BMW šibenske registracije, pomalo se čudim što je tako spor, pretječem ga prelazeći na lijevi trak, ponovno prelazim na desni i još više ubrzavam, “srditi” BMW sada pretječe mene, ja njega, on mene...
Mislim – bit će da se neki Dalmatinac, vidjevši zagrebačku registraciju, zainatio pa hoće biti brži od “purgera”. Odjednom se na BMW-u pali obilje signalnih svjetiljki, a kroz prozor vozač maše pločicom STOP! Policija! Disciplinirano ga slijedim, skrećemo u stranu i zaustavljamo se. Izlazim iz auta, slijedi objašnjenje – gospodine, vozili ste 173 km na sat, kazna je 500 kuna. Policajac piše zapisnik, pita me za ime oca, kažem – Ante, a on će: “Čovječe, zašto divljate autocestom, zašto danas niste na fešti sv. Ante!?”

Ostajem posramljen, smišljam neuvjerljivo objašnjenje, zatim nastavljam vožnju, osjećam da sam se prekršajem legitimirao kao vozač autoceste, ali i da me je zapravo kaznio sveti Ante, kojeg sam bio posve zaboravio. Naše se svetinje gube u brzini kojom bjesomučno jurimo ne znajući ni kamo ni zašto.

Milan Ivkošić , 13. lipnja 2010. godine

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.