PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Koliko smo sigurni na našim cestama

Priredio: Nenad Zuber

Za razliku od nekoliko proteklih godina kada je broj stradavanja u prometu na našim cestama gotovo stagnirao, prošle godine je došlo do značajnog pogoršanja sigurnosti. Na našim cestama u 2003. godini dogodile su se 92.102 prometne nesreće u kojima je ozlijeđeno 26.153 osobe, a 701 osoba je poginula . To znači da su se u našoj zemlji prošle godine dnevno dogodile 252 prometne nesreće ili 52 nesreće dnevno s nastradalim osobama, da su dnevno stradale 74 osobe od kojih dvije smrtno.
Na to, kao sudionici prometa na cestama ne možemo nikako ostati ravnodušni . Ne može nas, a ne zabrinuti narušena sigurnost, visoki stupanj ugroženosti svih sudionika prometa i neprihvatljivo ponašanje i prekomjerno stradavanje vozača.

Same, apsolutne brojke za sebe ne govore puno, ukoliko se ne usporedimo sa zemljama Europe i to po jednakomjerljivim veličinama. Ukoliko broj smrtno stradalih u prometu na cestama na 100.000 stanovnika u našoj zemlji usporedimo s brojem poginulih na 100.000 stanovnika u zemljama EU dobivamo pravu predodžbu našega mjesta u cestovnoj sigurnosti.

 

Iz ovoga prikaza vidimo da je Republika Hrvatska među najnesigurnijim zemljama Europe, što se tiče cestovne sigurnosti.

VODIMO O TOME RAČUNA KADA VOZIMO!

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.