PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Ako piješ – nazovi!  
Piše: Nenad Zuber

Sve je veći broj vozača koji kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog zakonskih zabrana, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola.
Naravno još uvijek ima onih koji se „zabune“ i malo popiju, iako su napustili dom automobilom. Rješenje za povratak kući može biti višestruko, kako bi se izbjegla mogućnost nesreće ili kazne. Jedno rješenje može biti vratiti se kući javnim prijevozom, a vozilo pokupiti sutradan. Drugo moguće rješenje je dati nekom prijatelju iz društva, a koji nije pio, da vozi kući. Moguće je naravno vratiti se kući taxijem po skupoj noćnoj tarifi, ali i pješice što može biti dugotrajno i neugodno.
Postoji i originalni način, Crvenog križa Zaprešića, koji kao pilot projekt „Za vašu sigurnost u prometu“ postoji već više od godine dana. Radi se o projektu u kojem sudjeluju četiri volontera s dva službena automobila, koji dežuraju čitavu noć petkom, subotom, nedjeljom i blagdanima i na poziv prevoze pripite vozače i njihove automobile kućama. Nažalost ovaj projekt živi samo u Zaprešiću i okolici.

Otkad je stupio na snagu novi Zakon o sigurnost u prometu i potpuna zabrana vožnje pod utjecajem alkohola u krvi, gotovo se triput povećao broj vozača s alkoholom u krvi koje su kućama besplatno prevezli volonteri Crvenog križa u Zaprešiću i okolici.

Izuzetan projekt, a sa žaljenjem možemo ustvrditi područje djelovanja premaleno!

Ipak...ideja se širi...Split


POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.