PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Pitali ste!
S.B.   listopada 2017.

„Poštovani,
zanima me Vaše stručno mišljenje da li je potrebno zadržati desni pokazivač smjera kretanja (desni "žmigavac") nakon zaustavljanja vozila (podrazumijeva se pri tome da se odgovarajući pokazivač koristi nekoliko sekundi prije samog zaustavljanja vozila)? 
Dakle, pitanje se odnosi na izvođenje radnje zaustavljanja vozila i odnosi se na to da li i nakon zaustavljenog vozila pokazivač treba da bude uključen sve vrijeme dok se vozač ne počne ponovo uključivati u promet.
S poštovanjem,

S.B. dipl.ing.“
Odgovorili smo!
Poštovani gospodine S.
Prije svega Vam zahvaljujemo na posjetu našim stranicama i ukazanom povjerenju u tumačenju propisa. Ali, Vi znate, da su za službeno tumačenje propisa nadležni oni koji su propise donijeli. Dakle, ovo što Vam mi odgovaramo nije službeni stav, već naše promišljanje o upitu.
Nama je posve jasno da Vi razumijete propise koji se odnose na, u ovome slučaju posve konkretnu radnju vozilom u prometu, ili bolje rečeno - radnju zaustavljanja vozila. Očito da ste doslovno čitajući propis uočili „propust“ ili formulaciju zbog koje dvojite kako postupiti u konkretnom slučaju. Upravo zbog toga što i mi to znamo, za službeno tumačenje – iliti raščišćavanje Vaših dilema, nadležan je donosilac zakonskih propisa.

Čitajući napise na našim stranicama sigurno ste uočili da mi pokušavamo dati savjete za sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje u prometu, pa ćemo u toj maniri probati protumačiti i vaše pitanje, odnosno, dati odgovor na njega.
Vaše pitanje:
„… zanima me Vaše stručno mišljenje da li je potrebno zadržati desni pokazivač smjera kretanja (desni "žmigavac") nakon zaustavljanja vozila …“
Prvi dio pitanja se odnosi na postupak zaustavljanja vozila. Vjerojatno ste mislili na zaustavljanje vozila na kolniku (naravno tamo gdje je to dopušteno) radi npr. ukrcaja ili iskrcaja putnika, kupnje novina ili sličnoga razloga.
Zaustavljanju vozila prethode sigurnosni postupci, što je posve razumljivo: pravodobno, posve jasno i nedvosmisleno obavještavanje svih sudionika prometa o namjeri. Provjera uvjeta ispred, iza i oko vozila za sigurno i propisno zaustavljanje vozila, najava radnje desnim pokazivačima smjera (ako se zaustavljanje obavlja uz desni rub kolnika), usporavanje vozila pritiskom na papučicu kočnice što stop svjetlima (zajedno s uključenim desnim pokazivačima smjera) upozorava vozače iza, na namjeru zaustavljanja vozila.
To je sve jasno!
Ono što nama nije jasno u prvome dijelu vašega pitanja je slijedeće:
„… nakon zaustavljanja vozila …“
Ovdje ste vjerojatno mislili na trenutak kada ste vozilo zaustavili uz desni rub kolnika (prekinuli kretanje), motor najvjerojatnije radi, desni pokazivači su uključeni, netko izlazi iz vozila (na primjer) i sve to vremenski traje do tri minute. Tada se radnja zaustavljanja vozila završava i slijedi postupak uključivanja vozilom u promet.
Formulacijom „… nakon zaustavljanja vozila …“ sugerirate da je radnja zaustavljanja završila!?!?  Vjerojatno niste mislili da ste prekinuli vožnju i možda napustili vozilo, parkirali ga, ili …??? Naravno, jer onda cijela dilema oko drugog dijela Vašega pitanja nema smisla.
Drugi dio pitanja:
„… Dakle, pitanje se odnosi na izvođenje radnje zaustavljanja vozila i odnosi se na to da li i nakon zaustavljenog vozila pokazivač treba da bude uključen sve vrijeme dok se vozač ne počne ponovo uključivati u promet.“
Očito ste mislili pitati: „… za vrijeme dok je vozilo zaustavljeno …“ a ne:  „… nakon …“  Naime, ako je nakon, onda ste završili radnju zaustavljanja i ponovno se uključujete u promet ili ste parkirali vozilo. (Učinit će Vam se da „cjepidlačimo“ s terminima – ali ne, samo pokušavamo sve detaljno pojasniti).
Prema tome: ukoliko ste zaustavili vozilo uz rub kolnika, radnja zaustavljanja vremenski teče do tri minute. Kako to propis kaže, desni pokazivači moraju biti uključeni za sve vrijeme dok je vozilo zaustavljeno (za vrijeme obavljanja radnje vozilom).  Nakon (obavljene radnje) što ste, recimo, iskrcali putnike i imate namjeru uključiti se ponovno u promet,  prestajete davati znak pokazivačima smjera i postupak uključivanja u promet započinje (uz sve prethodno obavljene sigurnosne postupke).

Za vrijeme dok je Vaše vozilo zaustavljeno na kolniku (uz desni rub), desni pokazivači smjera i eventualno ako držite mogu na papučici kočnice – stop svjetla, jedini su znakovi (jedine informacije) vozačima koji dolaze (voze) iza Vašeg vozila, da je ono zaustavljeno uz rub kolnika, i da mogu (ako to uvjeti na cesti dopuštaju) obaviti radnju obilaženja Vašeg zaustavljenog vozila na kolniku.
Isto tako uključeni desni pokazivači smjera i položaj vozila uz rub kolnika daju informaciju i vozačima koji dolaze (voze) iz suprotnog smjera - o tome koju radnju vozilom na cesti izvodite („što radite na cesti“) i omogućuju im da pravodobno predvide radnju vozila koje Vas eventualno obilazi i poduzmu potrebne radnje vezane za prilagodbu brzine, pomicanje vozila u prometnoj traci … itd. … itd.  (cijelu priču s ometanjem i ugrožavanjem u prometu, vjerujemo poznajete).
Ako isključite pokazivače smjera dok ste zaustavljeni vozilom uz rub kolnika onda vozači koji nailaze iza mogu pretpostaviti da ste parkirali vozilo uz rub kolnika (ako je na tom dijelu ceste uopće zaustavljanje i parkiranje dozvoljeno). Ista informacija vrijedi i za vozače koji dolaze ususret.
Evo, toliko od nas za ovaj put i nadamo se da smo malo pojasnili Vašu dilemu.
Srdačno Vas pozdravljamo

Sigurno-voziti
POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.