PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Pitali ste!
V.V.   rujna 2012.
Pozdrav! Gledam vašu stranicu i stvarno je odlična stranica, svašta se zanimljivo može naći i pročitati. Zanima me da li mladi vozači u naselju moraju voziti manje od 50 km na sat?? Kao što je na primjer izvan naselja je dozvoljena brzina 90 km/h, a mi mladi vozači moramo 80 km/h. Veliki pozdrav!!
Hvala unaprijed! 
Odgovorili smo!
Poštovani gospodine V.V.

prije svega zahvaljujemo na pohvalama sadržaja koje ste našli na našim stranicama. Drago nam je da ste našli zanimljivih, poučnih i korisnih članaka koji doprinose promjeni ponašanja sudionika u prometu (naravno – na bolje)!

No, evo našega odgovora na Vaše pitanje!

Vidimo da ste upoznati s dijelom propisa koji se odnose na sudjelovanje mladih vozača u prometu. Dakle:
Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti. (Zakon o sigurnosti prometa na cestama NN 67/2008. i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama NN74/2011.)    

Što se tiče Vašega pitanja vezanog za brzinu vožnje u gradu, člankom 53. istoga Zakona: Na cestama u naselju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od 50 kilometara na sat…..
Ova se odredba odnosi na sve vozače, a isti Zakon ne propisuje posebno odredbe o brzinama vožnje u naseljenim mjestima - samo za mlade vozače!

Sve druge sigurnosne odredbe o prilagođavanju vožnje konkretnim uvjetima na cesti vjerujemo da poznajete!

Nadamo se da ćete i ubuduće pratiti sadržaje na našim stranicama, usvojiti pokoji – Vama koristan savjet i ubrzo postati siguran, pažljiv i mudar vozač.

Sigurno-voziti
POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.