PROVJERITE
vozac
anketa
provjera znanja
alkotest
PROCITAJTE
Pitali ste!
B.C.   siječnja 2012.
„Poštovani,
vozački ispit sam položio 1972. godine kada gotovo da i nije bilo kružnih tokova. Kružni tokovi su sve češća pojava na našim prometnicama, no vozači kao da nisu upućeni da moraju dati žmigavac na izlasku iz kružnog toka. Davno, kad bijah u Austriji koja je u to vrijeme masovno mijenjala raskrižja sa semaforima u kružne tokove postojali su natpisi "daj signalno svjetlo pri izlasku" i tamo sam i ja to naučio.
Zar je toliki problem postaviti te znakove?!
S poštovanjemB.C.“
Odgovorili smo!

Poštovani gospodine B.C.

prije svega, zahvaljujemo Vam se što čitate naše stranice, a po tome što nam i pišete zaključujemo da su Vam teme interesantne i da o nekima razmišljate isto kao i mi.

Vaš vozački staž indikacija je da ono o čemu razmišljate i pišete nam, temeljite na bogatom vozačkom iskustvu. Utoliko nam je značajniji Vaš komentar.

Po broju napisa o "kružnim tokovima" na našim stranicama možete zaključiti da i mi mislimo da se radi o vrlo izraženom problemu našega prometa. Slažemo se s Vašim zapažanjem da naši vozači ignoriraju sigurnosno pravilo davanja znaka pri napuštanju kružnoga toka. Zašto je to tako teško je reći, no mišljenja smo da je to samo posljedica i inače ignoriranja propisa, pa tako i najave svoje namjere vozilom u prometu!

Možda bi uistinu postavljanje ploča upozorenja o obvezi davanja desnih pokazivača pri napuštanju kružnih tokova (kao što je to u Austriji) poboljšalo i tako složenu prometnu zbilju na našim cestama.

Nažalost, mi nismo predlagači propisa, mi našu ulogu upozoravanja na probleme i davanja korisnih savjeta pokušavamo korektno raditi! Možemo se samo (zajednički) nadati da će netko od odgovornih vidjeti - kad - tad naše apele!!!


Srdačan pozdrav
Sigurno-voziti

POGLEDAJTE

PROMISLITE
invalidne osobe

poruka
SIGURNO VOZITI
ZANIMLJIVOSTI
Jeste li znali
Crtice iz prošlosti
Ideje
Autorska prava © sigurno-voziti.net 2002 - 2020. godine. Sva prava pridržana.